TED Talks Masters of MBLTY: omdenken in (& na) coronatijd

Het Fleet Event van 30 oktober (verplaatst naar voorjaar 2021) gaat (nog) meer de nadruk leggen op de primaire doelgroep: alleen verantwoordelijken voor mobiliteit/wagenparken (max. 100 personen) krijgen doorheen deze middag in verschillende korte inspirerende TED Talks ‘lessen’ van diverse Masters of MBLTY, ofwel ervaringsdeskundigen uit de mobiliteitswereld. Rode draad in al die 10 minuten durende TED Talks: Hoe pas ik mijn mobiliteitsregeling duurzaam aan conform de nieuwe (post)-corona werkelijkheid!

Exclusief (maar gratis)
Sowieso is er extra aandacht besteed aan de veiligheid. De event-locatie, Hotel van der Valk, hanteert strenge (hygiëne)maatregelen en heeft de (goed geventileerde) zalen ingericht zodat de 1,5 meter afstand overal kan worden gegarandeerd (zie afbeelding). Daarom kunnen er in deze locatie congressen met max 100 personen gewoon doorgaan, conform de door de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) goedgekeurde protocollen en richtlijnen voor zakelijke bijeenkomsten. Van u als bezoeker verwachten wij dat u gezond bent en geen corona gerelateerde klachten heeft tijdens uw deelname.

Hieronder vindt u het volledige dagprogramma met aanvangstijd en onderwerpen. Bent u verantwoordelijk voor de mobiliteit en/of het wagenpark? Dan kunt u zich nu gratis aanmelden via deze link.

Dagprogramma

Zaal: Melbourne 1+2
12.00 uur

Ontvangst bezoekers (netwerklunch)

Plenaire - Zaal: Sydney 1+2+3
13.00 uur

Welkom & opening Fleet Event 2020

Gastheer: Patrick van Tilburg - Directeur EXPOMotion

 

 Deel I 13.15 tot 14.30 uur 

 1. Zakelijke mobiliteit in één klap CO2 neutraal (met MAAS)
  Vaarwel diesel en vaste reiskostenvergoeding! Klimaatdoelen en Corona zetten verduurzaming en flexibele mobiliteit hoog op de agenda. In Hengelo is door de OR duurzamer en flexibeler mobiliteit afgedwongen. Alle mobiliteit, zakelijk, woon-werk en privé via één contract. Alle oude fietsen, dieselauto’s en NS kaarten weg. Voor 700 werknemers toegang tot ov, geëlektrificeerd wagenpark en een fietsvloot. Alle ins en outs over dit unieke mobiliteitsconcept. Een eye opener voor elke werkgever die een duurzaam antwoord wil hebben in tijden die flexibiliteit vereisen.

  Gastspreker: Martin van Overbeeke - Reisbalans
  (deze sessie wordt aangeboden door Vecore)
   

 2. Corona; de katalysator voor anders reizen?
  Sinds de beperkingen die zijn ontstaan door Corona is er een grote verschuiving gekomen in het aantal reizen. Welke verschuivingen zijn blijvend en wat doen bedrijven om zich voor te bereiden op reizen in de periode na Corona?

  Gastspreker: Jochem Reintjes - Shuttel (deze sessie wordt aangeboden door Travelcard)
   
 3. Duurzame mobiliteit: meer dan alleen de laagste CO2
  Bij duurzame mobiliteit denken we al gauw aan een lage CO2-emissie, liefst volgens de nieuwste WLTP-testmethode. Dit is echter nogal kort door de bocht en ééndimensionaal. Echt duurzame mobiliteit houdt rekening met de gehele ‘well to wheel’ keten, met de aanspraak op schaarse grondstoffen, maar zeker ook met de gezondheid van uw medewerkers (ergonomie), en met veiligheid voor inzittenden en andere weggebruikers. Maak kennis met Mazda’s visie op duurzaamheid en leer waarom deze ook voor uw organisatie van toegevoegde waarde is.

  Gastspreker:  Peter Brouwers - Directeur Sales & Network bij Mazda Motor Nederland
   
 4. kracht van voertuigreclame
  Ondanks de toenemende digitale reclame zoals televisie en social media, blijft “Out of Home reclame” een zeer effectieve en efficiënte marketing tool. Voertuigreclame legt “on the go” contact met een enorme hoeveelheid (potentiële) klanten. Wist u dat 1 euro in voertuigreclame zo’n 3 euro in sales genereert? Laat u door ons informeren hoe!

  Gastspreker: Bert Schreuder - Transportation & Architectural Markets 3M
   
 5. Mobiliteit ontworpen voor jouw organisatie
  Ook benieuwd naar de toekomst van mobiliteit? Om deze toekomst te realiseren bouwen wij niet alleen innovatieve auto's, wij veranderen ook de traditionele auto industrie. Dat betekent lagere kosten, betere service en een duurzame oplossing voor zakelijke mobiliteit. Als nieuwkomer hebben we geen traditionele processen en zijn we flexibel van de fabriek tot aan de voordeur van onze toekomstige klanten. Lynk & Co. Is it a car, a club, or a community? Yes.

  Gastspreker: Lloyd de Meza - Head of Sales Europe at Lynk & Co

   
 6. SafeDrivePod
  Hoe kunnen wij de trend van alsmaar stijgende verzekeringspremie doorbreken. Investeren in verkeersveiligheid is reduceren van de kosten.

  Gastspreker:  Paul Hendriks - SafeDrivePod

Zaal: Melbourne 1+2
14.30 – 15.15 uur 

Netwerk-break  (koffie/thee/fris)
 

Deel II 15.15 tot 16.30 uur 

 1. Road to Zero: versnellen en (ver)delen?
  Met al het thuiswerken en digitaal je klanten en collega’s ontmoeten rijst de vraag hoeveel autokilometers u nog nodig heeft straks. Hoe maak je je mobiliteitsfootprint letterlijk en figuurlijk kleiner? Over EV, delen, kosten en actieradius

  Gastsprekers: Peter Soonius - Natuur & Milieu

   
 2. Fleetmanagers moeten leren ‘omdenken’
  Dat benzine- en dieselauto’s worden vervangen door elektrische exemplaren, is op zich weinig ‘innovatief’. Het gaat erom de ingezette duurzame mobiliteitstransitie verder vorm te geven, met de EV als breekijzer. Hoe? Daar zal Rob Kroon van FIER Automotive de nodige handvaten voor geven tijdens deze plenaire sessie.

  Gastpreker: Edwin Bestebreurtje - FIER Automotive
   
 3. Stichting E-PACT: door de vele (laadpaal)bomen het bos weer zien…
  Versnel de uptake van EV!

  Staan de duurzaamheidsambities op pauze vanwege corona? Onnodig! Juist nu is de kans voor een versnelde uptake van EV. Grijp uw kans om concurrerend te blijven en vervang fossiel door elektrisch. Maar hoe neemt u de juiste beslissing in dit traject? Wat komt u allemaal tegen in dit veranderingsproces? Daar is Stichting E-PACT voor. Gezamenlijk onderzoeken we de impact van elektrische mobiliteit en zorgen we (met partners) voor de juiste inzichten en managementinformatie. Daarmee wordt ook de weg vrij gemaakt voor slim laden. Dat voorkomt hoge (maatschappelijke) kosten. Hoe precies? Het wordt allemaal uiteengezet in deze keynote!

  Gastpreker: René Bastiaans - E-PACT
   
 4. Waterstof tot nadenken!
  Hyundai lanceerde al in 2014 de eerste commercieel inzetbare auto met een brandstofcel die op waterstof rijdt. Wat is de stand van zaken zes jaar later?

  Gastsprekers: - Hyundai Motor Netherlands

   
 5. OrangeGas
   
 6. Hoe krijgen we Nederland duurzaam, fit en filevrij?
  De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op onze mobiliteit en onze manier van werken. We werken allemaal meer vanuit huis, videobellen is volledig geaccepteerd, de fiets en de auto krijgen de voorkeur boven het OV en zijn we nou meer of minder gaan bewegen? Helaas zien we dat de verkeersdrukte, het aantal files en onze uitstoot weer toeneemt. We vallen toch niet terug in ons oude gedrag? Hoe veranderen we blijvend ons gedrag zodat iedereen duurzaam, veilig, fit en filevrij aan het werk gaat? 

  Vanaf 17 mei 2021 gaat het Nederlandse bedrijfsleven een maand lang de strijd met elkaar aan: zo duurzaam, veilig, fit en filevrij mogelijk aan het werk. Deze “Het Nieuwe Werken” wedstrijd vervangt het bekende Low Car Diet, dat na 10 jaar toe is aan een nieuw jasje. 

  Gastsprekers: Serge van den BergCeo Fynch Mobility, bestuur Stichting de Reisbeweging: bekend van o.a. de organisatie van het Low Car Diet.

Zaal: Melbourne 1+2
16.30 – 18.00 uur 

Fleet Lounge (Netwerktafels met hapje en drankje)

 

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Mis dit kennis- en netwerkevenement niet en meld u nu aan via onderstaande button, maar wees er snel bij, er zijn slechts maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar! 

 

Reserveer 30 oktober (van 12 tot 18 uur) in uw agenda en download hier uw vCalendar of iCalendar 

Veiligheid en corona
Fleet Event en Hotel van der Valk faciliteren de bijeenkomst vanzelfsprekend conform de door de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) goedgekeurde protocollen en richtlijnen voor zakelijke bijeenkomsten. Van u als bezoeker verwachten wij dat u gezond bent en geen corona gerelateerde klachten heeft tijdens uw deelname.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors