Hybride Fleet Event presenteert: Masters of MBLTY!

Hoe implementeer je de leasefiets in het mobiliteitsbeleid? (Spoiler alert: het blijkt nog ingewikkeld ondank de nieuwe bijtellingsregels). Leer van het voorbeeld hoe alle mobiliteit in één klap CO2-neutraal te maken! Weer helder het bos willen zien door alle laadpaalbomen? Of misschien waterstof ‘tot nadenken’ nodig hebben? Speciale EV-leaseregeling moeten optuigen? Meld u nu aan voor het Hybride Fleet Event: Masters of MBLTY (géén beurs) op 30 oktober a.s. in Hotel Houten. De belangrijkste thema’s waarmee HR, fleet- en mobiliteitsmanagers heden ten dage worstelen, komen langs. Gepresenteerd door de toppers uit de mobiliteitswereld!

Uiteraard faciliteren wij u deze geheel verzorgde fleetowners-netwerkdag incl.: lunch, hospitality, registratie en parkeren, actuele informatie en kennisdelingssessies door experts uit de sector en thematafels tijdens de aangeklede netwerkborrel.

Tevens zullen er divers eonline webinars te volgen zijn, waarover later meer informatie.

Wij nodigen u daarom uit mee te praten over deze thema’s op het Fleet Event. Bent u verantwoordelijk voor de mobiliteit en/of het wagenpark? Dan kunt u zich nu hier aanmelden (binnenkort open voor registratie)

Dagprogramma

Bijeenkomst “Fleet Ladies”

Zaal: Melbourne 2
11.00 uur

Moderator: Lysbeth van Silfhout - de Adviespraktijk (Werkgevers springen nog niet op de leasefiets)

Fiets! Voor een duurzame en vitale maatschappij…  
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat motiveert werkgevers om 10% meer medewerkers op de fiets te krijgen in 2020 met de Fietsmissie. ‘Kies de fiets’. Waarom? Fietsende medewerkers zijn vitaler en gelukkiger en dragen bij aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van NL. Kom langs en meld je aan voor deze Fleet Ladies bijeenkomst, zodat ook jij met concrete handvatten (fietsend) naar je (net)werk kunt.

Gastspreker: Kate de Jager, Plv. Programmanager Fiets bij Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

“Op die Fiets!”
De fiets brengt energie & vitaliteit met zich mee! Maar de concrete inzet van de fiets roept tegelijkertijd ook veel vragen op. De volledige context van de nieuwe regeling blijft vaak onderbelicht, de media richt zich vooral op het voordeel van de individuele werknemer. Marie-Christine legt vanuit werkgevers oogpunt uit hoe de regeling werkt, of er ook kostenneutraal (ja!) gestart kan worden, hoe fietslease kan werken voor uw organisatie en waar u op moet letten om een nieuw en succesvol fietsbeleid in te voeren. Met alle fiscale ins & outs, overwegingen en kansen!

Gastspreker: Marie-Christine Porte - Accountmanager bij Friesland Lease & Leasefiets
 

12.00 uur
Ontvangst bezoekers (ook heren!) met netwerklunch

 

Plenaire - Zaal: Melbourne 1
12.55 uur


Welkom & opening Fleet Event 2020

Patrick van Tilburg – Directeur EXPOMotion
 

Plenaire - Zaal: Melbourne 1
13.15 - 13.50 uur


Stichting E-PACT: door de vele (laadpaal)bomen het bos weer zien…
Het is geen verrassing anno 2020 dat uw bedrijf elektrisch gaat rijden. Dit lijkt ook voor de wind te gaan, de eerste EV’s en laadpalen staan inmiddels op het terrein. Maar nu moet er worden opgeschaald! Méér EV’s, méér laadpalen. Wat komt u tegen in die processen? Hoe kunt u zorgen voor de juiste inzichten vóórdat u beslissingen neemt? Stichting E-PACT onderzoekt samen met bedrijven de impact van elektrische mobiliteit voor een bedrijf en zorgt (met partners) voor de juiste inzichten en managementinformatie. Door kennis te ontsluiten zorgt E-PACT voor het versnellen van de uptake van EV en daarmee voor de invoer van Slim Laden. Dat laatste zorgt weer voor het zoveel mogelijk voorkomen van (maatschappelijke) kosten. Hoe precies? Het wordt allemaal uiteengezet in deze keynote!

Gastpreker: René Bastiaans - E-PACT

Fleetmanagers moeten leren ‘omdenken’
Dat benzine- en dieselauto’s worden vervangen door elektrische exemplaren, is op zich weinig ‘innovatief’. Het gaat erom de ingezette duurzame mobiliteitstransitie verder vorm te geven, met de EV als breekijzer. Hoe? Daar zal Rob Kroon van FIER Automotive de nodige handvaten voor geven tijdens deze plenaire sessie.

Gastpreker: Rob Kroon - FIER Automotive
 

Parallelsessie - Zaal: Melbourne 2
Ronde 1 A: 14.00 tot 14.30 uur

Ronde 2 A: 14.45  tot 15.15 uur - Gevolgd door pauze

Het mobiliteitsbudget; de heilige graal?
Brede mobiliteit staat steeds vaker op de agenda bij bedrijven. Maar waarom eigenlijk? Wat wil je daar nu echt mee bereiken? Tijdens deze sessie, gepresenteerd door mobiliteitsleverancier Shuttel is samenwerking met Travelcard (de ‘tank en laadpartner’ van Shuttel), wordt gebroken met aannames, worden valkuilen gedempt en wordt de toehoorder (weer) dé professional die de juiste vragen stelt. 

Gastspreker: Jochem Reintjes - Shuttel (deze sessie wordt aangeboden door Travelcard)
 

Parallelsessie - Zaal: Sydney 1
Ronde 1 B: 14.00 tot 14.30 uur
Ronde 2 B: 14.45  tot 15.15 uur - Gevolgd door pauze

Zakelijke mobiliteit Gemeente Hengelo in één klap CO2 neutraal (met MAAS)
Het is een primeur voor Nederland, en misschien wel tot ver daarbuiten. De Gemeente Hengelo koopt sinds 1 februari alle zakelijke kilometers in tegen een vast bedrag en verduurzaamt daarmee in één klap haar mobiliteit. Met dank aan MaaS-aanbieder Reisbalans in samenwerking met Vecore. Het moet een eye-opener worden voor elke werkgever die wil verduurzamen, zegt Martin Overbeeke van Reisbalans. Veel organisaties willen, de anderen zullen moeten. Klimaatdoelen en de Urgenda-zaak zetten verduurzaming nog hoger op de agenda.” Maar: zo simpel als het werkt, zo veeleisend was de techniek en integratie van de modaliteiten. Alle ins en outs over dit unieke mobiliteitsconcept wordt toegelicht door Vecore en Reisbalans.

Gastspreker: Martin van Overbeeke - Reisbalans en Reinald Bronkhorst - Vecore

 


Parallelsessie - Zaal: Sydney 2
Ronde 1 C: 14.00 tot 14.30 uur
Ronde 2 C: 14.45  tot 15.15 uur - Gevolgd door pauze

2020, een turbulent jaar: moet ik mijn autoregeling aanpassen na 1 juli?
Verandering is de enige constante. Dit jaar is daarvan een uitgesproken voorbeeld, voornamelijk gevoed door externe marktontwikkelingen. Tijdens deze presentatie schetst Jaap van der Velden van Mazda Moto Nederland een overzicht van een aantal ingrijpende wijzigingen (en uitdagingen) in 2020 en geeft hij een stof tot nadenken over de gevolgen voor uw autoregeling. Denk hierbij aan de dubbele BPM-wijziging, de WLTP invoering per 1 juli, nieuwe energielabels, EV-stimulans, nieuw productaanbod, levertijden en CO2-wetgeving voor fabrikanten. Welke onderwerpen zijn het meest relevant? Is haast geboden, of kijk ik de kat uit de boom? Is het slim om op brandstofkeuze te sturen of medewerkers vrij te laten in hun keuze? Hoe verhouden de belangen van werkgever en werknemer zich tot elkaar?
 
Tijdens de borrel aan het eind van de middag gaat Jaap graag in op specifiek vragen over dit onderwerp en is er ruimte voor discussie.


Gastspreker: Jaap van der Velden - Mazda Motor Nederland
 

Parallelsessie - Zaal: Sydney 3
Ronde 1 D: 14.00 tot 14.30 uur

Ronde 2 D: 14.45  tot 15.15 uur - Gevolgd door pauze

Voertuig reclame: Letters plakken.... of aandacht pakken?

Uw merk.....anders bekeken
Gebruikt u uw wagenpark om uw merk uit te dragen of herkend te worden? Een prima keuze, het aantal zichtmomenten ligt beduidend hoger in vergelijking met statische uitingen, zoals bijvoorbeeld billboards. Er zijn tegenwoordig vele manieren om uw naam of boodschap te vermelden, van een naamsticker op de deur tot een volledige wrap. Elke euro die u in fleetbranding steekt moet renderen, maar gebeurt dit in de praktijk ook? Bedenk: Uw wagens passeren in 3 tot 5 seconden. Wat wilt u dat de ontvanger in deze tijd ziet en onthoudt?
Om het rendement van uw investering in fleet branding maximaal te maken heeft 3M in samenwerking met 2 vooraanstaande universiteiten software ontwikkeld (3M™ Visual Attention Software, afgekort VAS). Dit analyseert de vijf visuele elementen, waarvan is bewezen dat ze met de eerste blik de aandacht trekken en bewust kijken activeren. Met behulp van deze analyse bent u in staat uw boodschap op de meest effectieve manier vorm te geven. Dusdanig dat, in de korte tijd dat uw wagen zichtbaar is, uw naam/boodschap maximaal tot uiting komt en onthouden wordt. Deze resultaten verminderen de subjectiviteit en vergroten het vertrouwen in ontwerpbeslissingen. 

Tijdens de workshop zullen we u aan de hand van voorbeelden meenemen in de evolutie van voertuigreclame en gaan we met behulp van 3M™ Visual Attention Software analyses bespreken. Zo kunnen we met kleine aanpassingen de zichtbaarheid van uw merk verhogen en dus de effectiviteit van uw reclame positief beïnvloeden.

Nieuwsgierig geworden?
Kom tijdens de netwerkborrel naar de 3M kennistafel, waar we uw wagenpark analyseren met behulp van de 3M VAS software.


Gastspreker: Bert Schreuder - Transportation & Architectural Markets 3M
 

Parallelsessie - Zaal: Miami
Ronde 1 E: 14.00 tot 14.30 uur

Ronde 2 E: 14.45  tot 15.15 uur - Gevolgd door pauze

Road to Zero meet-up: Ook nieuwsgierig hoe ik mijn wagenpark kan elektrificeren?

In deze interactieve sessie inspireren en helpen wij jou om concrete stappen te zetten in het overgaan naar een 100% elektrische wagenpark. Natuur & Milieu schreef met koplopers in expertgroepen een stappenplan voor het elektrificeren van het wagenpark: de EV-Routekaart. Met behulp van deze routekaart helpen wij bedrijven op weg, delen best practices en geven concrete tips. 

Gastsprekers: Peter Soonius en Björn Sawilla - Natuur & Milieu
 

Parallelsessie - Zaal: Atlanta
Ronde 1 F: 14.00 tot 14.30 uur

Ronde 2 F: 14.45 tot 15.15 uur - Gevolgd door pauze

Waterstof tot nadenken!
Hyundai lanceerde al in 2014 de eerste commercieel inzetbare auto met een brandstofcel die op waterstof rijdt. Wat is de stand van zaken zes jaar later?

Gastsprekers: Koen Swennen en Mike Belinfante - Hyundai Motor Netherlands 

 

Plenaire - Zaal: Melbourne 1
16.00 tot 17.00 uur

Low Car Diet
Sinds de start van het Low Car Diet bij Urgenda in 2012 is de campagne uitgegroeid tot de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. Al 250 organisaties deden mee met meer dan 13.000 medewerkers. Wat zijn de behaalde resultaten en wat zijn de plannen voor dit jaar met het Low Car Diet? In deze presentatie komen alle ins en outs van deze 'game' aan bod en leert u hoe u uw organisatie ook kunt verduurzamen in competitie verband. 

Gastsprekers: Serge van den Berg - Low Car Diet door Stichting De Reisbeweging (Fynch Smart Mobility).
 

17.00 tot 18.30 uur
Fleet Lounge (Netwerk-borrel en Kennistafels)

Kennistafels
Na de laatste plenaire sessie kunt u vanaf 16.45 uur verschillende kennis-statafels bezoeken. Aan deze kennistafels kunt u al uw vragen over specifieke onderwerpen die deze dag zijn gepasseerd laten beantwoorden door verschillende experts. De kennistafel-sessie loopt door in de netwerkborrel en heeft een informeel karakter. 

- Tafel 1: Verbeter uw mobiliteit! Tanken, laden en veel slimme/handige services.

- Tafel 2: Mobiliteit inkopen voor een vast tarief per kilometer…

- Tafel 3: Wat doe ik met mijn autoregeling vanaf 1 juli? 

- Tafel 4: Laat uw wagenpark analyseren met behulp van de 3M VAS-software. 

- Tafel 5: EV Routekaart Natuur & Milieu 

- Tafel 6: Toekomst schone mobiliteit? Waterstof tot nadenken! 

- Tafel 7: Hoe je in vier jaar een volledig elektrisch wagenpark opbouwt, mét Slim Laden.
 

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Mis dit kennis- en netwerkevenement niet en meld u nu aan via onderstaande button, maar wees er snel bij, er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar! 

Binnekort open voor registratie!

Reserveer 30 oktober in uw agenda en download hier uw vCalendar of iCalendar

Het bezoeken van het Fleet Event is gratis voor fleet-, hr-, financiele-, mobiliteits-managers, wagenparkbeheerders en vergelijkbare functies die (eind)verantwoordelijk zijn voor de mobiliteit en het beheer van het wagenpark binnen de organisatie.

Toeleveranciers en dienstverleners uit de gehele mobiliteitsbranche betalen een toegangsprijs van € 295,- excl. 21 % btw en krijgt hiervoor een volledig gefaciliteerde dag in toegang, hospitality, horeca, kennissessies en netwerkmogelijkheden.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors