Nog 22 procent minder verplaatsingen naar werk

Het autoverkeer is nog steeds niet helemaal hersteld van de coronacrisis: vorige maand lag het nog 8 procent onder het niveau van vorig jaar. Het aantal verplaatsingen naar de werkplek was eind vorige maand nog 22% lager dan een jaar eerder.

Het een en ander blijkt uit de achtergrondrapportage ‘Monitoring mobiliteit tijdens COVID-19’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Duidelijk is wel dat het dieptepunt van de crisis op het gebeid van mobiliteit achter ons ligt, Het autoverkeer was aan het beging van de coronacrisis met 47 procent afgenomen en naar de werkplek gaan met 51 procent.

De grootste klap heeft het ov nog altijd te verduren: het gebruik is in september met 47 procent afgenomen. Dat was eerder maar liefst 87 procent.

Het vrachtverkeer was in de laatste week van september daarentegen 11 procent hoger dan in 2019. Op het dieptepunt daalde het vrachtverkeer met 12 procent. Overige cijfers uit de achtergrondrapportage: Het aantal rondjes doen (fiets en lopen) is 18% hoger dan begin maart (was 58% hoger), thuiswerken is toegenomen tot 67% (dit was 32% voor de coronacrisis) en ten opzichte van 2019 is het aantal ongevallen met 17% gedaald, het aantal gewonden met 14%.

Lees hier de hele achtergrondrapportage

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors