LeasePlan: gebrek aan laadinfra houdt EV tegen

Aan de vooravond van de World EV Day doet LeasePlan een oproep aan regeringen wereldwijd: zet de schouders onder de aanleg van elektrische laadinfrastructuur. “Leaseplan wil sneller overstappen op ev’s, maar het gebrek aan laadinfra weerhoudt ons.”

Die laatste woorden zijn van Tex Gunning, CEO van LeasePlan. Zijn boodschap is gericht aan regeringen wereldwijd die in zijn ogen een stap verder moeten gaan als het gaat om elektrisch rijden. “We moeten het niet verbloemen, het gebrek aan goede laadinfrastructuur houdt de ontwikkeling naar elektrisch rijden tegen. Alleen als overheden het serieus oppakken, kunnen we tegemoet komen aan de klimaatdoelstellingen. Er moet geïnvesteerd worden in publieke laadvoorzieningen en er moeten incentives komen voor huishoudens en bedrijven om te investeren in laadpalen.”

LeasePlan zelf wil zijn gehele vloot vanaf 2030 uitstootvrij hebben. In Nederland rijden de eigen medewerkers al sinds 2019 volledig elektrisch, in 2021 wil LeasePlan alle werknemers wereldwijd in een elektrische auto hebben. De leasemaatschappij is een van de oprichters van de EV100 in 2017, de club van 100 bedrijven die elektrisch rijden helpen promoten.

De World EV Day is een wereldwijde campagne gericht op versnelling de overgang naar emissievrije elektrische voertuigen over de hele wereld. 

Bron: TrendsinAutoleasing

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors