Fleet Lounge: Sturen op laden loont

Door alle kosten van de EV-rijders in je wagenpark inzichtelijk te maken en ze te sturen naar de juiste laadpalen, kun je volgens Bas Bullens van Essent veel geld besparen.

Tijdens de Fleet Lounge, die gisteren plaats vond in Van der Valk Hotel Houten, sprak Bas Bullens, salesmanager E-mobility bij Essent, over de ontwikkelingen op het gebied van laadpalen. Met als thema ‘Ziet u door het laadpalenbos de laadpaal nog staan?’, leidde Bullens de zaal met zo’n honderd bezoekers langs de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van techniek, politiek en gebruik.

Zo kwam hij nog even terug op het besluit van het Europees Parlement dat ondernemers vanaf 2020 voor iedere tien parkeerplaatsen bij zijn bedrijf minimaal één laadpaal moet plaatsen.

Hogere leasenorm voor EV's

Elektrische auto’s hebben de wind mee, stelt Bullens. Steeds meer corporates hebben voor een EV een hogere leasenorm voor medewerkers dan voor een conventionele auto, zodat ze toch die duurdere EV kunnen leasen. Nu is de tijd gekomen om ook in het mobiliteitsbeleid aan te passen aan alle mogelijkheden en veranderingen in de EV-markt, meent Bullens.

Hij wijst dan onder andere op sturing van EV-rijders naar de juiste laadpalen. Om zijn betoog kracht bij te zetten, heeft Bullens een rekensom gemaakt. “Het inschatten van brandstofkosten door een fleetmanager is vrij eenvoudig. Dat blijkt lastiger te zijn voor stroomkosten, daarom is sturing extra belangrijk.”

lees hier verder op Fleet&Mobility

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors