E-PACT presenteert e-AutoKeuzeHulp en EV & Laadinfra Scan: hulp bij keuze voor elektrische auto

E-PACT presenteert de e-AutoKeuzeHulp. Deze online tool biedt werknemers inzicht welke elektrische auto binnen hun budget past, wat die elektrische auto kan en hoe het laden en rijden werkt.

In 10 stappen brengt de e-AutoKeuzeHulp inzicht in de mogelijkheden op basis van persoonlijke voorkeuren. De tool is gebaseerd op de laatste stand van zaken van elektrische auto’s die verkrijgbaar zijn waarbij alle beschikbare modellen zijn opgenomen in de e-AutoKeuzeHulp.

Zakelijke markt
Stichting E-PACT is een non-profitorganisatie richt zich op de zakelijke markt. Daar is volgens de organisatie de komende jaren een versnelling van de aanschaf van elektrische auto’s te verwachten. Daarmee vormen deze wagenparken de ideale basis om het slim laden van elektrische auto’s op grote schaal toe te passen. Hiermee wordt de lokale energietransitie versneld: auto’s laden op duurzame stroom en de elektriciteitsnetten worden maximaal ontzien.

EV & Laadinfra Scan
Naast de e-AutoKeuzeHulp heeft E-PACT daarom de EV & Laadinfra Scan ontwikkeld. Deze tool geeft snel en objectief inzicht in de kansen voor bedrijven bij het elektrificeren van hun wagenpark. Wanneer blijkt dat overstappen op elektrisch rijden in een bedrijf mogelijk is tegen aantrekkelijke voorwaarden, is het belangrijk om te kijken welke kosten hiermee gemoeid zijn en hoe de nieuwe energiestromen bij het bedrijf goed gemanaged kunnen worden. De EV & Laadinfra Scan biedt deze inzichten.

Voor E-PACT is de data die uit de scan komt van belang voor onderzoek naar het slim laden van elektrische auto’s bij bedrijven.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors