Deloitte België kiest voor YOR24 om CO2-uitstoot te verlagen

Deloitte België wil de totale CO2-uitstoot van de organisatie in 2021 met 25% verlaagd hebben. 69% van de CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door het wagenpark. YOR24, sinds de overname van Fleet Support onder de vleugels van de Smart Mobility divisie van AutoBinck, gaat ze helpen deze doelstelling te behalen.

YOR24 had in Nederland Deloitte al als klant, nu wordt België daar dus aan toegevoegd. “Daarnaast is het onze eerste internationale klant”, stelt Joost van Kekem, Commercieel Manager bij YOR24.

YOR24 begint nu voor Deloitte België met inzicht bieden in het zakelijk en privé gebruik van de auto’s, het inzichtelijk maken van brandstofverbruik en de rijstijl van de individuele medewerker in kaart te brengen. Voor september 2019 staat ook het registreren van parkeergedrag op de mobiliteitsagenda. De kilometers van de auto’s van de 2.750 medewerkers wordt via telematica bijgehouden door middel van slimme algoritmes. Aan de hand van het mobiliteitsbeleid van Deloitte België wordt er onderscheid gemaakt tussen privé en zakelijke kilometers. Bij 750 andere medewerkers wordt de brandstofpas aan YOR24 gekoppeld in combinatie met een fuelcap afgestemd op het beleid van Deloitte.

Gedragsverandering
De Deloitte-medewerkers kunnen op ieder moment van de dag via YOR24 inzien of ze binnen het kilometerbudget of brandstofbudget blijven. Overschrijding van de limieten betekent zelf betalen. Alle kosten die voor eigen rekening komen worden door YOR24 verrekend op de payroll van de desbetreffende medewerker. Het moet leiden tot bewuster autogebruik en gedragsverandering met als resultaat een lagere CO2-uitstoot.

“De ervaring bij onder andere onze klant Siemens leert dat deze methode leidt tot gedragsverandering. Wij zien het aantal gereden kilometers drastisch afnemen. Medewerkers laten vaker de auto staan en kiezen een groenere wijze van vervoer  of helemaal niet te reizen als dat niet nodig is. We verwachten zeer zeker ook deze effecten bij Deloitte België”, aldus Van Kekem.

Bron: TrendsinAutoleasing

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors