Arno Veenman (Volksbank) Mobiliteitsmanager 2019

Arno Veenman van de Volksbank is zojuist uitgeroepen tot Mobiliteitsmanager van het Jaar 2019 op Fleet Mobility Live. Hij volgt Gertjan Sybrandi op als winnaar van de 2018 editie. Veenman was een van de drie genomineerden, naast Jeroen Brink en Tamara Giezen. 

De Volksbank heeft al in 2016 besloten dat eind 2020 over de hele bedrijfsvoering een CO2-reductie van 50 procent behaald moet zijn. Dat geldt dus ook voor mobiliteit van alle 3.000 medewerkers. “We begonnen met drie EV’s en in twee jaar tijd zijn 81 van de in totaal 280 leaseauto’s een EV”, aldus Veenman. Begin dit jaar is ook de aangepaste woon-werkregeling doorgevoerd. Per dag mag een medewerker kiezen of de NS Business Card wordt gebruikt, of voor een vergoeding wordt gekozen. “Eerst moest dat voor de lange termijn gekozen worden. De kilometervergoeding is 9,8 ct/ km met een max van 40 km voor een enkele reis. Koos je een keer voor de trein moest je dat zelf betalen en die vergoeding is minder dan het treinkaartje kost. De drempel is nu verlaagd om met de trein te komen. De helft van de werknemers komt overigens al met het OV.” Tot 10 km krijgen medewerkers helemaal geen km-vergoeding meer, behalve als je fietst, dan krijg je 13 ct/km. Op de planning staat nu ook het beleid rond zakelijk vervoer aan te pakken.

Lees hier meer over de genomineerden

De jury bestond uit Gertjan Sybrandi, hij ging zelf vorig jaar met de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar naar huis, Tineke de Wolf (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo) en Henk Winckens (Enexis). 

Bron: TrendsinAutoleasing

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors