ABAX met overname RAM track-and-trace op weg naar marktleiderschap

ABAX heeft RAM track-and-trace overgenomen. Hierdoor is ABAX nu ook actief in België en verstevigt zij de positie op de Europese telematicamarkt met ruim 29.000 voertuigen met trackingabonnementen.

De overname was afgelopen zomer al een feit, maar nu komen beide partijen met het nieuws naar buiten. Eerst moesten klanten en medewerkers worden geïnformeerd, in deze coronatijden heeft dat langer geduurd, meldt de telematicapartij.

Het ‘gezamenlijke’ bedrijf heeft nu zo’n 350.000 abonnees, 35.000 klanten en ruim 300 medewerkers en daarmee de tweede telematicaspeler in Europa. CEO RAM track-and-trace Bart Claes laat in een interview met TrendsinAutoleasing weten dat deze tweede positie van tijdelijke aard is. “Wij hebben honger; reuzenhonger. We gaan voor marktleiderschap. Dat gaan we bereiken door zowel autonome groei als door overnames. U zult ons de komende tijd vaker in het nieuws tegenkomen.”

Klanten van RAM track-and-trace krijgen de mogelijkheid om met ABAX producten gebruik te maken van het uitgebreide Europese IoT-netwerk van ABAX. De geografische dekking vanuit de ruim 350.000 abonnementen in Europa maakt ABAX uniek in haar IoT oplossingen. De diensten van RAM track-and-trace zijn ontwikkeld om te worden ingezet voor zeer eenvoudige tot zeer complexe tracking- of materieelbeheer. De diensten kunnen verbonden worden aan software van derden om zo informatie en inzicht te geven over voertuigen, werkuren van medewerkers en materieel locatie.

Bron: TrendsinAutoleasing

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors