“De coronacrisis zorgt voor een storm in mobiliteit”

De keldering van het aantal verkochte auto’s vertaalt zich nu ook door in een krimp van het zakelijke leasepark, laten cijfers van VNA zien. Ondanks een sterk eerste kwartaal kromp het zakelijke park met 1,5 procent. ING ziet dat leaseregelingen onder druk komen te staan. Cijfers die allemaal de veranderende mobiliteitsbehoefte in Nederland reflecteren, aldus VNA.

Zowel VNA als ook ING kwamen deze week met marktcijfers en ‘pogingen’ tot vooruitzichten. Pogingen, omdat alle voorspellingen uiterst onzeker zijn omdat er scenario’s denkbaar zijn waarin de economie (nog) sterker krimpt als nu. ING denkt dat het aantal registraties van nieuwe auto’s dit jaar op 340.000 uitkomt, dat is bijna een kwart minder dan vorig jaar. VNA kwam gisteren met cijfers: het VNA leasepark groeide weliswaar in de eerste helft van 2020 met 0,5% tot bijna 977.000 voertuigen, het kwam voornamelijk door een sterk eerste (coronavrij) kwartaal. Bovendien is private lease wederom de groeimotor (+7,5 procent). Het zakelijke park kromp echter met 1,5 procent.

Echt groeien doet het zakelijke park overigens al jaren niet meer.....>> lees het volledige achtergrondartikel met tabellen hier verder op TrendsinAutoleasing. 

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors