Rob Groenen

Smart Profile – Fleet & Mobility

Gravinnen van Nassauboulevard 87
4811 BN  Breda
Nederland

Tel +31 (0)76 523 12 33
Fax +31 (0)76 520 19 75

Web:   www.smartprofile.io
Email: Rob.Groenen@smartprofile.io

Rob Groenen

Rob Groenen is Managing Partner bij database marketing organisatie Smartprofile en heeft ruim 10 jaar ervaring in de ICT en Automotive branche. Smartprofile brengt trends en ontwikkelingen in kaart op het gebied van zakelijke mobiliteit in de Benelux op basis van specifieke, gekwalificeerde data. 

Afgelopen eeuw werden er wereldwijd honderden initiatieven gelanceerd in relatie tot elektrisch vervoer, maar veel van deze initiatieven leidde niet tot grote veranderingen. De klassieke verbrandingsmotor op fossiele brandstof bleef de absolute standaard (wellicht langer dan nodig; door de machtspositie van olie producenten, de belangen van deze industrie en de sterke lobby?). 
 
Afgelopen decennium kwam er dan eindelijk een doorbraak, wat al die jaren niet was gelukt wist bijv. Tesla wel voor elkaar te krijgen. Een meer dan degelijke auto met een schappelijke actieradius was voor andere auto fabrikanten een eye-opener en ook zij konden de transitie naar elektrisch niet meer links laten liggen. Met hulp van onze overheid, in de vorm van fiscaal aantrekkelijke regelingen en subsidies, wisten naast Tesla ook andere fabrikanten serieuze aantallen “stekkerauto’s” op de markt te zetten (hoewel deze zogenaamde PHEV’s een veel te lage actieradius hadden en het overgrote deel van de berijders voornamelijk op de fossiele brandstof bleef rijden). 
 
"Tijdens mijn break-out sessie op het Fleet Event schetsen we de ontwikkeling van elektrisch vervoer vanuit een cijfermatig perspectief, maar kijken we ook vooruit in de tijd. Welke ontwikkelingenen kunnen elektrificatie versnellen? Wat hebben we de afgelopen jaren geleerd; welke barrières moeten we nog uit de weg ruimen zodat elektrisch rijden écht de nieuwe standaard wordt?"

<< Terug naar programma

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Sponsors